1) Hashtag Kullanımında Aşırıya Kaçmayın
Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi içerik paylaşımlarında aşırı hashtag kullanımı içeriği boğmakta, görünüş bakımından da uygunsuz ve ilgi çekmeyecek bir hale getirmektedir. Zaten yapılan araştırmalara göre abartılı hashtag kullanımı ziyaretçilerin hoşlanmadığı durumlardan birisi. Facebook ve Twitter üzerinden içeriğe yönlendirmek amacıyla kullanılan hashtagların bir içerikte en fazla 3 adet kullanılması önerilmekte.
2) Alakasız Hashtag Kullanımından Sakının
İçeriğiniz ya da başlığınızla benzersiz hashtag içeriğinize fayda yerine zarar verecektir. Pazarlama açısından baktığımızda alakasız hashtagler içeriğinizin güvenilirliğini zedeleyecektir. Bununla birlikte hashtag kullanımlarının alakasız olması tüketici tarafından reklam olarak algılanmaktadır. Unutmayınız ki hashtagler reklam amaçlı değil, içeriğinize ziyaretçi çekmek içindir.
3) İçeriğinizin İlk Kelimesi Yada Tüm Kelimeleri Hashtaglerden OluşmamalıÇoğu içerik paylaşıcısının dikkat etmediği fakat pazarlama açısından sakınca oluşturan durumlardan bir tanesi de cümlelerin tamamının hashtag kelimelerinden oluşması.Acemilerin sıkça düştüğü hatalardan birisi olan yerli yersiz hashtag kullanımı güvenilirliği zedeleyen noktalardan birisi.
4) Kısa ve Anlamlı Hashtag Seçimi
Dikkat etmediğimiz en önemli sorun anahtar kelimelerimizin çok uzun ve anlamsız olmaları. Birkaç kelimeden oluşan hashtagler eğer ki anlamsızsa ziyaretçiler tarafından tıklanmayacaktır. Bu nedenle seçeceğiniz hashtagleri kısa ve anlamlı kelimelerle oluşturmanız önemlidir. Pazarlama açısından da anlamlı hashtagler sık ziyaret edilenlerdir. Ayrıca ülkemizde yapılan hashtag hataları anahtar kelimelerin arasına boşluk bırakmak.
Bir önceki yazımız olan Retro Pazarlama (Retro Marketing) Diye Bir Bela Var! başlıklı makalemizde markaların retro örnekleri, retro marketing ve retro pazarlama nedir hakkında bilgiler verilmektedir.